Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Vanliga frågor om Fitline


Om du har fler frågor eller vill beställa, kontakta den person som visat dig denna sida så får du personlig hjälp och råd om just din hälsa.


Vad är den stora skillnaden på Fitline och andra kosttillskott av hög kvalitet? Vad är NTC?

Det finns många kosttillskott av hög kvalitet men inget av dom har NTC. NTC står för näringstransportkonceptet och är patenterat. För att få ett patent så måste funktionen bevisas i tester och det måste vara helt unikt. Så NTC fungerar och finns bara i Fitline-produkterna! 


NTC säkerställer att näringen går dit den behövs i kroppen - till cellerna. Att all näring i produkterna är lätt att ta upp för kroppen och färdig att använda direkt. Alla näringsämnen i produkterna är omgjorda till den form som kroppen vill ha dom i, så matsmältningen sätts inte igång när du dricker dina drinkar. 


Kroppen behöver inte göra någonting för att omvandla näringen utan den går rakt genom magsäcken ut i tarmen där den tas upp som vatten. Du har näringen ute i cellerna på ca 10 minuter.  


Till exempel så är alla fettlösliga ämnen omgjorda till vattenlösliga och i och med det så lagras dom inte i kroppen vilket annars kan vara fallet. Ifall kroppen inte kan ta hand om t ex A-vitamin (som är en fettlöslig vitamin) så sparar den det till senare och får man då för mycket A-vitamin så kan det skapa problem i kroppen. Detta är alltså inte fallet i Fitline-produkterna eftersom allt är vattenlösligt! Kroppen tillgodogör sig det den behöver, lagrar det som ska lagras (t ex mineraler) och är det för mycket av något så kissas det bara ut. Du kan alltså inte överdosera produkterna. 


Varför blir jag röd?

Vad är en Niacin Flush?

Activize består av ett B-vitaminkomplex som bland annat innehåller vitamin B3 (Niacin). Niacin kan ge oss en sk. flush. 

Det beror på att niacin vidgar de små kapillärerna och detta sätter igång blodcirkulationen. Detta kan orsaka rodnad, klåda, värme, ökad hjärtfrekvens. 


Flushen är ofarligt och helt normalt, det är en hälsoeffekt som vi vill ha.


Den hjälper bland annat kroppen att rensa ut slagg, och på grund av sin kärlvidgande effekt så hjälper den bra vid t ex huvudvärk och migrän.  Det är individuellt hur kraftig flushen blir och det är även olika från gång till gång, en del får mer, andra mindre och en del får ingen alls. Allt är normalt. 

Med dom innehåller ju en massa socker?

Nej, det är inte sant. Optimalsetet (powercocktail och restorate) innehåller mindre socker än ett äpple. Fruktosen i produkterna kommer från frukten och grönsakerna som finns i och det fungerar som en bärare av näringsämnena så dom verkligen kommer ut i cellerna. 


Fruktos fungerar också som ett naturligt konserveringsmedel så därför behövs inga artificiella konserveringsmedel. 


Produkterna har lågt glykemiskt index och låg glykemisk belastning dvs dom påverkar blodsockret väldigt lite. 


Att fruktosen står först i innehållsförteckningen på vissa produkter beror på att fruktos är större molekyler och tyngre än varje vitamin och övriga näringsämnen var för sig . 


Sötningsmedel då?

Fitline innehåller inga artificiella sötningsmedel. Endast naturlig Stevia från stevia-plantan.


Men det innehåller ju koffein? 

Activize och Powercocktail innehåller Guarana. Det är en växt som är klassad som koffein men det är inte samma sak som kaffe-koffein.


Guaranan är inte bränd eller rostad och här får du en jämn energiökning under flera timmar till skillnad från koffeinet från kaffe där du får en snabb topp och sen dalar du. 


Koffeinet i Guarana stressar inte kroppen utan har en balanserande effekt.  Att använda Guarana ger dig många positiva hälsoeffekter.

 

Citronsyran i Fitline

Om du hört att citronsyra inte är bra så gäller det citronsyra som är extraherad ur svartmögel (det billigaste och vanligaste sättet att ta fram citronsyra)


Citronsyran i FitLine-produkterna extraheras via en naturlig fermenteringsprocess, hämtad från kolhydrathaltiga råmaterial (t.ex. rödbetor eller majs). Citronsyra extraheras med liknande fermenteringsprocesser sedan över hundra år.


Att den inte är tagen från citroner beror på att utvinna den på det sättet är en kemisk process på flera nivåer. Denna process är inte särskilt miljömässigt hållbar, eftersom den kräver många olika kemikalier. Citronsyra, extraherad genom fermenteringsprocesser från råmaterial är särskilt ren och har en långvarig hög kvalité.


I människans metabolism spelar citronsyran en viktig roll i citronsyracykeln och med detta en essentiell roll i vår energiproduktion.

Citronsyra som ingrediens i citronsyracykeln är väldigt viktig för en levande cell och människans metabolism producerar ca 1 kg per dygn.


Det vi får komma ihåg är också att alla allergener är borttagna, dvs alla ämnen som eventuellt skulle kunna störa i produkterna är borttagna, så även i detta. Vi får också komma ihåg att PM väljer att göra långt fler kontroller och säkerhetstester för att säkerställa kvalitet och innehåll än vad som är föreskrivet av lagar och bestämmelser.


GMP standarden säkerställer att produkterna är helt rena, exempelvis inga möglesporer finns kvar. Tüv Süd kontrollerar produkterna och på varje produkt finns en QR-kod där man kan läsa exakt vad som finns i och vad dom kontrollerat.


Kan man överdosera Fitline?

Nej, se första frågan om NTC så får du förklaringen. 


Är inte produkterna lite dyra?

Om vi t ex jämför Fitlines B-vitamin och mineralkomplex med andra kvalitetsmärken så är prisskillnaden inte så stor. 


Ofta är Fitlines produkt billigare. Likadant för hudvården.


En samlad produkt med allt innehåll i t ex Powercocktail finns inte hos någon annan tillverkare och om man plockar ihop produkter för att få i sig samma mängd så blir priset ungefär det dubbla.


De har även GMP standard 5 (högsta standarden) på sina produkter. Väldigt få andra tillverkare talar om vad standarden ligger på. Livsmedel brukar ligga på 3 och mediciner ligger på 5.


Alla Fitlines produkter finns på Kölnerlist som säkerställer att de inte innehåller något farligt eller stressande för kroppen. Det är även listan för dopingfria produkter som elit-idrottare använder sig av.


PM:s produkter kontrolleras av Tüv Süd, vilket inte görs av något annat kosttillskott i världen.


PMs produkter håller alltså både hög kvalitet och är dessutom jämförelsevis väldigt prisvärda om du dessutom väljer att handla i abonnemangsform. Optimalsetet i abonnemangsform ger 30% rabatt och då har du även 20 % rabatt på övriga produkter i sortimentet.
*Med reservation för mindre missuppfattningar och felskrivningar

Friskrivning:

Fitline botar inga sjukdomar och läker ingenting i kroppen. När du får tillräckligt med rätt näring (från vilken källa som helst) så kan du skapa förutsättningar för din kropp att läka sig själv. Fitline är bara rätt näring förpackad och försedd med NTC så det är lättast möjligt för DIN kropp att använda den och börja ta hand om de problem du har i din kropp.